Mitrovčani voze neispravna vozila

Sremska Mitrovica – Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 4. do 9. jula sprovelo je preventivnu bezbednosnu akciju „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“, tokom koje su obavljali besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila u cilju blagovremenog otklanjanja nepravilnosti.

Prema podacima Auto-moto saveza Srbije, filijale u Sremskoj Mitrovicu tokom ove akcije besplatno je pregledano ukupno 70 motornih vozila, od tog broja 63 putnička vozila, 4 laka teretna i 3 srednja teretna.

Od ukupnog broja pregledanih vozila kod čak 50 je uočen neki kvar i to kod 47 putničkih, 2 laka i jednog srednje teretnog vozila.

Najviše kvarova uočeno je na uređajima za zaustavljanje i osvetljavanje. Ukupno 43 vozila su imala kvar na uređajima za zaustavljane. Od tog broja ovaj kvar je uočen na 40 putničkih, dva laka teretna i jednom srednje teretnom vozilu. Kvar na uređajima za osvetljavanje od 70 pregledanih uočen je kod čak 45 vozila i to kod 42 putnička, 2 laka teretna i jednog srednje teretnog vozila.

Kvar na uređajima za upravljanje uočen je kod 19 samo putničkih vozila. Takođe samo kod putničkih vozila uočen je kvar na uređajima za izduvne gasove i to kod dva putnička dva vozila.

Osnovni cilj akcije “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” je bio da se proverom tehničke ispravnosti vozila, uoče i blagovremeno otklone tehničke neispravnosti kod vozila, čime bi se ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.

You May Also Like