Mitrovčani putuju u Split na finale Sportskih igara mladih

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Međunarodno finale jubilarnih 20. Sportskih igara mladih održaće se od 22. do 27. avugsta u hrvatskom gradu Splitu. Sremsku Mitrovicu na ovom takmičenju predstavljaće 21 sportista.

Na Igrama će učestvovati pobednici državnih finala iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će se takmičiti u 10 sportova i to: uličnom basketu, odbojci, šahu, tenisu, odbojci na pesku, stonom tenisu, fudbalu, rukometu, atletici i igri “između dve vatre”.

Mitrovčani će imati predstavnike u 3 sporta. Natalija Pejaković će se takmičiti u tenisu, ekipa dečaka u odbojci na pesku, a ekipa devojčice u velikoj odbojci.

“Uzbuđeni smo i jedva čekamo da odemo. Ponovo imamo dosta veliku delegaciju i to je samo po sebi već uspeh. Ukoliko bilo šta osvojimo bićemo prezadovoljni”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica, Nemanja Crnić.

Sportske igare mladih 2016, najveća ja regionalna sportska manifestacija za decu i omladinu. Ove godine u Srbiji u Igrama je učestvovalo oko 50.000 osnovaca iz 32 grada, od toga najboljih 950 takmičilo se na državnom finalu u Beogradu.

Možda Vam se svidi i