Mitrovčani oduševljeni: Počela sa radom Škola jahanja (FOTO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Juče je na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici održan prvi promotivni čas novoosnovane Škole jahanja pri Konjičkom klubu „Srem“. Drugi, takođe promotivan i besplatan čas biće održan na istom mestu u nedelju, 14. avgusta.

Tokom promotivnog časa dosadašnja tri polaznika zajedno sa instruktorima prezentovali su mali deo onoga što škola ima da ponudi svojim polaznicima, a nakon toga svi zainteresovani imali su priliku da zajašu konja i osete kako je to biti u sedlu.Tokom promotivnog časa vršen je i upis u Školu.

hipodrom 16

„Zbog najavljenih loših vremenskih uslova promocija Škole jahanja, odnosno promotivni čas trebao je biti odložen ali smo ga ipak održali zbog velike zainteresovanosti Mitrovčana i povoljnih vremenskih prilika. Danas ćemo vršiti upis svih zainteresovanih lica u Školu, a isto to radićemo i naredne nedelje kako bi zatim Škola mogla da počne sa ozbiljnim radom“, rekao je Aleksandar Alimpić, upravnik Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica.

On je objasnio da će u okvitu Škole raditi tri obučena instruktora koja na rapolaganju imaju pet konja, a držaće individualne i grupne časove. Škola je organizovana pod pokroviteljstvom Angeline Meringer, doktorke veterine i operativnog trenera konjičkog sporta.

hipodrom 5

Kacige i opremu za polaznike obezbediće Konjički klub, a u okviru škole biće organizovani programi posebno prilagođeni deci.

Prema rečima Alimpića, u okviru Škole biće organizovano i turističko – rekreativno jahanje vikendima za sve zainteresovane posetioce hotela „Srem“.

„Ja se nadam da je ovo početak jedne lepe priče koja će neće doživeti sudbinu prethodne škole koja se ugasila devedesetih godina“, rekao je Alimpić.

 

hipodrom 3

U okviru Kazneno popravnog zavoda egzistira ergelu od 33 konja lipicanera i nekoliko grla engleskog punokrvnjaka. Na ergeli trenutno radi devet osuđenih na lakše kazne zajedno s tri civila.

hipodrom 4

hipodrom 6

hipodrom 11

hipodrom 12

hipodrom 14

hipodrom 15

Možda Vam se svidi i