Mitrovčane kose tumori

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje broj zaposlenih iz Sremske Mitrovice koji su zbog tumora odsustvovali sa posla je iznad republičkog proseka.

U prvoj polovini ove godine, zbog različitih vrsta tumora na bolovanju dužem od 30 dana bilo je 9,9% radnika od ukupnog broja bolesnih. Zbog tumora su najviše odsustvovali zaposleni na teritoriji filajale Novi Pazar – čak 17% svih koji su išli na bolovanje, Zrenjanin – 13,17%, Valjevo – 12,04, Sremska Mitrovica – 11,68 i Pirot – 11,35%.

Zbog bolesti sistema krvotoka najviše sa posla su odsustvovali zaposleni u filijalama u Smederevu, Boru i Kikindi, dok su sremskomitrovački zaposleni u ovoj kategoriji ispod republičkog proseka. Međutim, Sremska Mitrovica se navodi kao jedna od filijala u kojima je veliki broj zaposlenih koji su privremeno sprečeni za rad.

Takođe prema podacima RFZO u Sremskoj Mitrovici je u odnosu na republički prosek manje zaposlenih sprečenih za rad zbog društvenih poremećaja ponašanja.

Podsećanja radi bolovanja duža od mesec dana isplaćuju iz kase Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dok ona kraća od 30 dana plaća poslodavac. Naknada koju zaposleni dobijaju za vreme bolovanja iznosi 65 odsto zarade.

Možda Vam se svidi i