Sremska Mitrovica – Juče je održan sastanak glavnih medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara svih službi i odeljenja Opšte bolnice Sremska Mitrovica posvećen Ljubici Popović, tragično nastradaloj medicinskoj sestri iz Šapca kojoj je pacijent oduzeo život.

Sastanak je počeo minutom čutanja kojim su mitrovački zdravstveni radnici odali poslednju poštu koleginici iz Šapca, a zatim se okupljenima obratio glavni tehničar Opšte bolnice Ivica Veliki. On se zapitao dokle će se ovakve stvari događati i da li postoji način da se zdravstveni radnici zaštite i osećaju bezbedno na svojim radnim mestima?

bolnica

Reakcija Ministarstva zdravlja i svih nadležnih službi u zemlji na ovaj tragičan događaj očekuju ne samo zdravstveni radnici u Sremskoj Mitrovici, Šapcu, nego radnici iz cele Srbije koji izražavaju nadu de će se zakonskim aktima raditi na predupređivanju ovakvih događaja.

U utorak, 12. januara u prostorijama Medicine rada u Šapcu pacijent Vukašin Vilotić (41) napao je i ubio medicinsku sestru Ljubinku Popović (55).

Možda Vam se svidi i