Sremska Mitrovica – Prema pisanju današnjeg „Blica“ jednokratna pomoć u visini od 5.000 dinara koju je penzionerima obećao premijer Srbije Aleksandar Vučić, mogla bi biti isplaćena već u sredu, 23. novembra.

Istinitost ove informaciju na žalost nije mogla da potvrdi Mirjana Treskanica, predsednica Gradskog udruženja penzionera, koje je za Ozon media kratko rekla da još uvek ne veruje da će penzioneri dobiti bilo kakvu pomoć, a još manje da će ona iznosti 5.000 dinara i biti isplaćena već naredne nedelje.

„Mi penzioneri nikakve informacije nemamo o jednokratnoj pomoći, pa se ni ne nadamo njoj puno. Ono što mi želimo jeste prvo da nam vrate ono što su nam uzeli, a nakon toga možemo govoriti o nekoj vrsti pomoći. Nama je bespravno oduzeto ono što je naše, mi smo penzije pošteno zaradili i niko nema prvo da nam ih umanjuje“, rekla je Treskanica.

Isplata jednokratne pomoći penzionerima, piše „Blic“, dogovorena je sa predstavnicina Međunarodnog monetarnog fonda i nju bi trebalo da dobije ukupno 1,1741,122 penzionera u Srbiji.

Foto: pulsonline.rs

Možda Vam se svidi i