Sremska Mitrovica – Danas je u mitrovačkoj fabrici za preradu i obradu mesa “Mitros” obavljena primporedaja laboratorijske opreme iz nekadašnje “Mitrosove” laboratorije Srednjoj Prehrambeno – hemijskoj i šumarskoj školi iz Sremske Mitrovice.

Bojana Maksin diplomirani inženjer tehnologije rukovodilac kontrole kvaliteta u “Mitrosu” objasnila je da je kompanija “Mitros” donela odluku da opremu, pribor i posuđe koje je zatečeno u laboratoriji donira sremskomitrovačkoj Prehrambeno – hemijskoj i šumarskoj školi.

12669807_1663888740530735_836642590_o

“Oprema je u ispravnom stanju, to su termostati, magnetne mešalice, analitička vaga, rešoi, takođe dosta posuđa i drugog raznog laboratorijskog pribora koji ne ispunjava zahteve standarda koja mi planiramo da implementiramo u našoj fabrici, a koji će učenicima za hemijske i mikrobiološke vežbe biti odličan”, rekla je Maksin.

Direktor Srednje Prehrambeno – hemijske i šumarske škole, Nebojša Ogenjenović prilikom primopredaje opreme kratko je rekao da će ona puno značiti svim učenicima koji pohađaju tu sremskomitrovačku srednju školu i da je ova donacija prvi korak na putu saradnje koju će ta škola ostvariti sa “Mitrosom” u budućnosti.

“Bivši “Mitros” imao je dobru saradnju sa Srednjom Prehrambeno – hemijskom i šumarskom školom i mi samo želimo nastaviti u tom pravcu. Ova donacija je samo početak jedne velike buduće saradnje sa tom školom, jer će se u njoj narednih godina obrazovati mesari i prehrambeni tehničari, profili koji će nama biti potrebni za rad”, rekao je direktor “Mitrosa”, Ramo Adrović.

12633145_1663888767197399_212307989_o

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović prilikom primoipredaje opreme naglasio je da je za budući razvoj grada od velikog značaja uvođenje dualnog sistema obrazovanja i izrazio nadu da će pored učenika Srednje tehničke škole “Nikola Tesla” koji svoju praksu obavljaju u Brodogradilištu “Vahali” i učenici pojedinih smerova Srednje Prehrambeno hemijske i šumarske škole svoj deo praktične nastave obavljati u “Mitrosu”.

“Ideja nam je da tokom školovanja učenike maksimalno osposobimo za rad u privrednim subjektima koji posluju na teritoriji Grada i jedino na takav način ćemo moći da zaokružimo čitavu priču oko dovođenja investitora. Mi ćemo insistirati koliko god je to moguće da se u narednom period u našim srednjim školama formiraju smerovi koji su, da tako kažem, usko stručni kako bi smo mogli učenike da integrisemo u čitav sistem, jer ono što je najvaznije jeste da se dobije posao kada se završi školovanje”, rekao je Nedimović.

Možda Vam se svidi i