Ministar Udovičić obišao radove na izgradnji bazena

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić danas je poseto Sremsku Mitrovicu i tom prilikom zajedno sa mitrovačkim gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem obišao radove na izgradnji bazena.

Prvi čovek Sremske Mitrovice kratko je rekao da je priča o izgradnji bazena ujedno i nastavak priče o uređenju delova grada koji su bili zapušteni i devastirani, a kao dobar primer naveo je deo naselja u Kamenjaru, gde su nikla dva tržna centra i to upravo na mestima koja su bila u popunosti zapuštena i bez funkcije.

Nedimović je istakao da će ovaj deo grada izgradnjom bazena, ali i najavljenog otvorenog multifunkcionalnog terena, biti mesto na kojem će se održavati najveći broj sportskih dešavanja u Sremskoj Mitrovici i naglasio da je od izuzetne važnosti to što je projekat izgradnje bazena u potpunosti pokriven finansijski, a da zahvaljujući nauci, odnsno termalnim vodama troškovi održavanja bazena biće svedeni na minimum.

Ministar Udovičić podsetio je da se danas obeležava Svetski dan zdravlja naglašavajući da je od izuzetne važnosti za zdravlje cele nacije bavljenje sportom, što traži i određene uslove.

„Jedan dinar uložen u sport je tri dinara manje uloženo u lečenje u narednom periodu“, rekao je ministar Udovičić.

On se osvrnuo i na činjenicu da će izgradnjom bazena biti rešen i problem plivačkih klubova iz Sremske Mitrovice koji do sada nisu imali mesto za treniranje u sopstvenom gradu.

Možda Vam se svidi i