Ministar Selaković posetio KPZ. Sudski pozivi će se štampati – u zatvoru

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ministar pravde Nikola Selaković i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dr Milan Stevović danas su posetili Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici.

Oni su iskoristili posetu da obiđu nedavno useljen, renoviran 6. paviljon, kao i prostorije štamparije u okviru kompleksa Zavoda, a koja će biti korišćena za štampu kancelarijskog materijala potrebnog za ceo pravosudni sistem.


Štamparija je nedavno dobila savremene mašine u čiju je kupovinu država uložila 6,5 miliona dinara i u njoj trenutno obavlja posao 30 ljudi, a uskoro će početi da radi u punom kapacitetu od 100 osuđenika.

KPZ Sremska Mitrovica poseduje i ergelu sa 36 konja lipicanera, krave, svinje, živinu, svoju mlekaru i pekaru. U ovom zatvoru od oko 2.000 osuđenika koji služe kaznu, tri četvrtine su u zatvorenom – strogom zatvorskom režimu, a jedna u otvorenom, i to je jedini zatvor u Srbiji u kom kazne služe i stranci. U hotelu „Srem” zaposleno je 29 osuđenika koji služe kazne za lakša krivična dela, ili su pred kraj odsluženja kazni i procesa resocijalizacije.

Možda Vam se svidi i