Migranti na auto-putu blizu Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Grupa od oko 120 migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, koja je krenula iz Beograda pešice ka Hrvatskoj nalazi se na auto-putu blizu Sremske Mitrovice.

tan2016-11-12_132725887_0
U grupi su uglavnom muškarci, ali ima i žena i dece, a reč je o ekonomskim migrantima.

Pokriveni su ćebadima i nema više transparenta na kojima je pisalo “Molimo vas, otvorite granicu” i “Stop ratu”.

 

Migranti kažu da će na granici sa Hrvatskom čekati sve dok ne bude otvorena, a namera većine u toj grupi je da odu u Italiju ili Francusku.

Ranije danas, na putu ka hrvatskoj granici bilo je oko 150 migranata, ali je deo njih zbog iscrpljenosti odlučio da se vrati u Beograd.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je ranije danas da migrante prate policija, prevodioci i predstavnici Komesarijata za izbeglice kao i da im se pruža neophodna lekarska pomoć.

On je naveo i da će se prema njima dok su na teritoriji Srbije, svi ponašati “po najvišim svetskim standardima – ljudski”, ali da im niko neće dati lažnu nadu, niti ih ubediti da će neko otvoriti granične prelaze ako oni dođu do njih.

Grupa od oko 150 migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, koji su boravili na beogradskim ulicama i u parkovima, juče je iz Beograda krenula peške ka granici sa Hrvatskom.

Početkom oktobra ove godine grupa migranata krenula je ka Mađarskoj, ali su zbog lošeg vremena odustali.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
(Telegraf.rs / Beta)

You may also like