Cena svinjetina je niža u odnosu na juče, kako je velikim proizvođačima prodaja opala za 30 odsto od kako su cene porasle za skoro 50. Mesare su u stopu zapratili i supermarketi, a kako bi i jedni i drugi opravdali sniženje preko noći, pribegli su omiljenom trgovačkom triku u Srbiji – uveli su veliku Akciju.

meso

Foto: M. Šurjanac / RAS Srbija

Tako od jutros, u radnjama jedne industrije mesa, između natpisa „svinjski but“ i precrtanog broja 515 stoji nova svetlucava cena – 499 dinara po kilogramu.

Ipak, da će se cene mesa možda zadržati, otkrili su nam na delikatesu jednog marketa.
– Svinjetina je u poslednjih desetak dana pojeftinila za skoro 30 dinara, ali postepeno, sve po 10 ili 15 dinara, zavisno od kategorije. Ako su proizvođači jutros spustili cene, sigurno da će one biti oborene i u marketima, ali u velikim firmama treba vremena dok zvanično obaveštenje ne stigne do naših vitrina. Za petak je najavljena akcija na kojoj će meso biti nekih 30, 40 dinara jeftinije od trenutka poskupljenja. Kada sniženje prođe, verovatno će ga zadržati na toj brojci, samo će skloniti natpis „akcija“ – rekao nam je prodavac jednog poznatog marketa u kome je meso 10 dinara jeftinije nego juče.
Čak i ako se posle novčanog rolerkostera cene mesa vrate na staro, kupci tvrde da ih to ne raduje, naročito zbog toga što im u malim mesarama cene svake kategorije mesa i dalje izazivaju vrtoglavicu.

Izvor/Blic

 

Možda Vam se svidi i