Manđelošani dobili nov multifunkcionalan objekat

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Izgradnja višenamenskog objekta u Manđelosu je i zvanično završena, pa su tako meštani ovog fruškogorskog sela dobili kompletno nove prostorije mesne kancelarije, mesne zajednice, salu za venčavanje, a po prvi put u svojoj istoriji selo će dobiti i apoteku.

Gradonačelnik Sremska Mitrovice Vladimir Petković koji je prisustvovao svečanom otvaranju objekta kratko je izrazio veliko zadovoljsto što su Manđelos i svi njegovi meštani dobili jedan takav objekat i najavio da će se u narednom periodu raditi rekonstrukcije, sancije i adaptacije zdravstvenih ambulanti, domova kulture i obrazovnih ustanova u svim naseljenim mestima na teritoriji grada u kojima su takvi radovi neophodni.

14191345_1741449806107961_1947350162_o

Otvaranju novog objekta u Manđelosu prisustvovao je i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove, Miroslav Jokić.

“Potpuno nova zgrada mesne kancelarija i mesne zajednice svakako predstavlja ozbiljan pomak u pružanju usluga lokalne samouprave prema našim građanima. Ova investicija je utoliko veća jer se u narednom periodu očekuje potpuno nova odluka o matičnim područjima gde će se broj matičnih područja na teritoriji opština Sremska Mitrovica umanjiti u skladu sa preporukama resornog ministarstva. Upravo Manđelos će biti jedno od matičnih područja na teritoriji naše opštine, što znači da će voditi računa o nekoliko naseljenih mesta. To je jedan od glavnih razloga zbog kojeg smo se odlučili da izgradimo potpuno novi objekat u ovom mestu u kojem će građani moći da na najbolji i najefikasniji način ostvaruju svoja prava”, rekao je Jokić.

On je objasnio da teritorija grada Sremska Mitrovica ukupno broji 26 matičnih područja, ali da je pre dve godine resorno ministarstvo naložilo da se zbog načela efikasnosti i svrsishodnosti taj broj umanji, tako da se već sada sa sigurnošću može reći da će se grad Sremska Mitrovica svesti na šest matičnih područja.

“Smanjenje broja matičnih područja ni u jednoj meri ne znači da će usluga koju pružamo prema našim građanima posebno u seoskim sredinama biti lošija, nego upravo suprotno, sve ovo sve radimo da bi ona bila bolja, kvalitetnija, da bi naši zaposleni bili na usluzi i uvek dostupni svim našim građanima”, priča Jokić.

14123338_1741449872774621_1350902815_o

Ranko Trivunović, predsednik Mesne zajednice Manđelos je rekao da su on i svi meštani Manđelosa vrlo zadovoljni što su dobili nov objekat i da će on biti od velikog značaja za sve koji žive u tom selu. On je posebno istakao da će po prvi put u Manđelosu biti otvorena apoteka, što je još jedan bitan korak u osavremenjavanju sela.

14123450_1741449816107960_1018466431_o

Nov višenamesnki objekat sagrađen je na mestu nekadašnje zgrade Mesne zajednice. Objekat obuhvata prostorije mesne kancelarije, mesne zajednice, apoteke, sale za venčavanje, ali i jedne višenamenske sale namenjene različite potrebe Manđelošana, kao što su venčanja i druga slavlja.

Ukupna površina objekta iznosi 600 metara kvadratnih, sredstva za njegovu izgradnju u iznosu od 12 miliona dinara obezbeđena su iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

You may also like