Mačvanska Mitrovica: Srušena sportska sala

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tačno pred uskšršnje i prvomajske praznike veliki deo posla na izgradji novog objekta Osnovne škole Dobrosav Radosavljević Narod u Mačvanskoj Mitrovici je završen. Kompletno je srušena sportska sala sala, na čijem mestu će u narednom periodu početi izgradnja učionica i drugih prostorija planiranih projektom.

skola

Površina novog objekta škole iznosiće 1.878 metara kvadratnih i planirano je da je pohađa između 500 i 600 učenika.

Izgradnje nove škole realizovaće se u dve faze, prva faza obuhvata rušenje fiskulturne sale, kabineta za tehničko obrazovanje i sportskog terena. Učionice u staroj školi se neće dirati, kako bi se nastava odvijala neometano. Po završetku ove faze škola se seli u nove prostorije. Druga faza radova obuhvata rušenje ostatka škole, izgradnju fiskulturne sale, sa svlačionicama i spravarnicom, restorana sa kuhinjom, kao i radionice za tehničko obrazovanje.

Nova škola će imati 16 učionica, od toga šest u prizemlju i 10 na spratu i kancelarije administracije, kabinete i kuhinju nemaju druge škole sa teritorije grada. Vrednost prve faze radove iznosi oko 80 miliona dinara, a rok za završetak istih je 150 radnih dana.

skola u macvanskoj2

skola u macvanskoj
Budući izgled škole.

Možda Vam se svidi i