Lutalice problem Mitrovice, nadležni najavljuju rešenja

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – U poslednje vreme je u Mitrovici sve više pasa lutalica na ulicama, kako na periferiji tako i u samom centru grada. To dovodi i do napada na ljude, ali i na vlasničke pse koji su izvedeni u šetnju. Nadležni, međutim, najavljuju skora rešenja.

Sve je više građana koji se žale da su ih napali psi lutalice. „Samo sam šetao parkom, i jedan od njih me je napao, bez ikakvog razloga“, priča jedan penzioner i kaže da nije ništa prijavljivao niti je tražio odštetu jer ga je sramota, ali dodaje da od tada izbegava da prolazi kroz mitrovački park.

Drugi problem koji muči naše sugrađane je taj da ne mogu slobodno da prođu sa svojim psima kroz neke gradske ulice ili park, a da ne dožive neprijatnost i borbu svog psa sa nekom od lutalica. „Obično nedeljom popodne izvedem psa u šetnju. Međutim, u poslednje vreme izbegavam da prolazim kroz Petra Preradovića pored Katoličkog groblja, a isto tako i gradski park i deo oko starog Stoteksa“, priznaje jedna mlađa sugrađanka čije su se tvrdnje nažalost ispostavile kao tačne.

 

lutalica blok b

lutalice stoteks

S obzirom da sektor Zoo higijene JKP „Komunalije“ više ne radi, ovakvi problemi su u nadležnosti Komunalne policije, a načelnik Miroslav Jokić je najavio skore aktivnosti kojima će ovi problemi biti rešeni. „Pri kraju smo procesa čipovanja i vakcinisanja celokupne populacije vlasničkih pasa na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, a isto je u planu i sa prigradskim naseljima Mačvanskom Mitrovicom i Laćarkom“, navodi Jokić i ističe da bi do kraja godine ta aktivnost trebalo da bude završena na teritoriji čitave opštine. On takođe kaže da će u toku ove godine biti obavljena sterilizacija pasa lutalica čime se sprečava povećanje njihovog broja, ali i utiče na stepen agresivnosti koji iskazuju prema prolaznicima.

Što se tiče azila za napuštene pse, načelnik Komunalne policije kaže da će nakon izbornih aktivnosti sve biti jasnije. „Bezbednost građana je svakako jedan od prioriteta kojim će se gradska vlast baviti. Nije sporno da će Mitrovica dobiti azil, ali se razmatra kupovina gotovog ili izgradnja objekta koji će služiti kao azil za napuštene ljubimce“, kaže Jokić i ističe da će čitav taj problem biti stavljen pod kontrolu do početka nove školske godine, kako bi najmlađi bili sigurni.

Do tada nam ostaje da se nadamo najboljem i utičemo na ostale sugrađane da ne napuštaju svoje pse, ali i ne hrane one koji su već napušteni, nego da svaki problem koji imaju prijave Komunalnoj policiji koja je nadležna za to.

You may also like

1 komentar

Jasminka Vuca 27.04.2016. - 8:31 pm

Danas je moj suprug vodio u redovnu šetnju na povodcu naseg psa koji je bas velik. U ulici Žrtava Fašizma iz žičane ograde izleteo je pit bul i napao našeg psa. Moj suprug ih je jedva rastavio, dosao je kuci sa pocepanom trenerkom a nas pas je jos uvek u šoku sa povredjenim nogama. Nikada nismo imali problem sa „ničijim“ kucama ali sa vlasničkim jesmo, ovo nije prvi put.

Komentari su zatvoreni.