Sremska Mitrovica – U novu sezonu Klub američkog fudbala Sirmium Legionari iz Sremske Mitrovice ulaze sa velikim ambicijama. Po prvi put od uveđenja ovakvog formata takmičenja u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala, najstariji klub u Srbiji igraće dve godine za redom u elitnom takmičenju. Da se ne zadovoljavaju samo učešćem u Prvoj Ligi Srbije pokazuju i potpisi dva odlična američka igrača, koji će u 2016. braniti boje Sirmiuma.

Prvi koji se obavezao na vernost mitrovačkoj Legiji je QB/WR iz Severne Karoline, Šon Viliks.
„Veoma sam uzbuđen što sam potpisao svoj prvi ugovor, kao i zbog prilike da nastavim sa fudbalom. Kada su me ljudi iz menadžmenta Legionara kontaktirali moja odluka je bila laka, i vrlo lako smo dogovorili saradnju. Uvek sam znao da će me fudbal odvesti na razna mesta, ali nikad nisam sanjao da će me odvesti u Evropu, i omogućiti mi ovakvu šansu. Spreman sam i jedva čekam da pomognem momcima i timu, da se takmičim i pobeđujem u Srbiji, kao i da upoznat vaš narod, kulturu, i uz sve to, dobro se zabavljam! I za kraj: GO LEGION! GO GREEN!”

legionari

Drugo inostrano pojačanje, na poziciji RB, je Paris Li, bivši student Džordžija Stejt Univerziteta.

„Zahvalan sam Bogu na ovoj prilici da nastavim svoju fudbalsku karijeru i postanem deo Sirmium Legionara. Od detinjstva sam znao da je fudbal put kojim želim da idem, ali nikad nisam zamišljao da me taj put vodi do ovde. Ne samo da mi je pružena prilika da nastavim da ispunjavam svoje dečačke snove, imam šansu koja se pruža možda i jednom u životu, da putujem i upoznam drugu kulturu i način života, što bi mnogi želeli, a meni je fudbal to omogućio. Pregovori su trajali dugo, ali tokom čitavog procesa sam se osećao opušteno, i kako je vreme prolazilo stekao sam poverenje u ljude iz tima sa kojima sam bio u kontaktu. Stvorila se neophodna veza, poklopile su nam se ambicije i razmišljanja, i veoma sam srećan što sam deo zelene porodice. Nestrpljiv sam da upoznam saigrače, grad, Srbiju. Go Big Green!”

Izvor/foto: legionaries.org.rs

Možda Vam se svidi i