Sremska Mitrovica – Lazar Novaković iz Sremske Mitrovice pobednk je kvalifikacionog takmičenje u besedništvu pod nazivom „Besede u Zoranovu čast“ održanom sinoć u Pozorištu „Dobrica Milutinović“.

Novaković je ovom pobedom obezbedio učešće na finalnom takmičenju koje će se održati u Beogradu 12. marta. Drugo mesto zauzeo je Marko Petković takođe iz Sremske Mitrovice, dok je treća bila Rumljanka, Vesna Tadić.

2110877

Ukupno osam takmičara iz Sremske Mitrovice, Inđije i Rume je nastupilo u okviru kvalifikacija, a o tituli najboljeg odličivao je žiri u sastvu: Branislav Lečić, prof. dr Slađana Milenković, Ljiljana Lučić, Zoran Alimpić i Nataša Tanasić stipendista Fonda “Dr Zoran Đinđić”.

Nakon kvalifikacionog takmičenje u Sremskoj Mitrovici, „Besede u Zoranovu čast“ održaće se u još sedam gradova i to u Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Kikindi, Vranju, Kragujevcu i Nišu.

tn

Dr Zoran Đinđić je bio prvi demokratski predsednik vlade Republike Srbije koji je sprovodeći reforme usmerio Srbiju putem modernih država. Na žalost, građana Srbije brzo je na tom putu zločinačkom rukom i zaustavljen. Iz tog razloga svake godine održavaju se tradicionalne „Besede u Zoranovu čast“ širom Srbije.

Foto: sirmiuminfo.rs

Možda Vam se svidi i