Laćarce čekaju „slatke muke“ u narednom periodu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji regionalnog puta kroz Laćarak počeće u prvoj polovini marta meseca, potvrdio je gradonačelnik Sremske Mitrovice na konferenciji za medije održanoj pre nekoliko dana.

Kako je mitrovački gradonačelnik objasnio na konferenciji tender za izvođača radova završen i u narednih nekoliko dana biće potpisan i ugovor između izvođača radova i investitora Javnog preduzeća “Putevi Srbije”.  Nakon potpisivanja ugovora počeće i prvi konkretni radovi.

put kroz laćarak1

Ukupna dužina saobraćajnice koja će biti rekonstruisana i to od ulaska u Laćarak pre pruge, pa sve do spomen obeležja avionskog krila na kraju sela iznosi 4,72 kilometara. Put će biti proširen za 1,9 metara, a 60 cm spušten.

“Ono što je jako važno reći kada govorimo o rekonstrukciji ovog puta, jeste da ćemo imati jednu “slatku” muku, a to je da rešimo pitanje funkcionisanja saobraćaja na prostoru Laćarka u toku radova. Zbog nepostojanja ozbiljnijih alternativnih saobraćajnica, rešavanje tog pitanja će biti otežano, ali na njemu rade stručnjaci iz Direkcije za izgradnju grada, komisije za tehničko regulisanje saobraćaja i pripadnici policije, tako da nemam sumnje da problem neće biti rešen”, rekao je Nedimović.

Kako je objasnio direktor “Direkcije za izgradnju grada” Vladimir Sanader radovi na izgradnji puta će biti realizovani u nekoliko faza tokom kojih će saobraćaj biti preusmeravan.

Sanader je rekao da će najveći problem predstavljati deonica puta od pruge do Luk oli pumpe, jer tu ne postoji ozbiljna alternative. Posle Luk oil pumpe saobraćaj će se usmeravati na Nisku ulicu.

“Kada dođemo do pumpe, onda već imamo prostora da j preusmerimo saobraća na Nisku ulicu, a da ljudima koji žive tu omogućimo pristup nekom alternativnom saobraćajnicom odnosno da mogu da priđu do svojih kuća”, rekao je Sanader.

On se unapred zahvallio građanima na strpljenju, istakavši da jedna ovako velika investicija mora da podnese određene žrtve, koje su zanemarljive u odnosu na kasniju dobit.

You may also like