Kuke dobrote u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Organizator “Srem folk fest” Centar za kulturu “Sirmiumart” svake godine pokušava da Festival učini većim ne samo u smislu broja ansambala, plesnih grupa, izvođača i posetilaca, već da mu da još neku funkciju pored kulturne i turističke. Ove godine stavljen je akcenat na ekologiju i humanost, pa su tako na nekoliko lokacija postavljene kante za reciklažu, ali i dve takozvane “kuke dobrote”.

„Kuke dobrote“ su mesto na kom dobri ljudi ostavljaju hranu i odeću onima kojima je najpotrebnija. Postavljene su širom gradova naše zemlje, a sve do sada nismo imali prilike da ih vidimo u našem gradu.

kuke dobrote

Za vreme trajanja Festivala dve “kuke dobrote” su bile postavljene na “sremskoj kući”, a već narednih dana biće smeštene u neka od sremskomitrovačkih naselja.

Cilj je da “kuke dobrote” pomognu onima kojima je pomoć preko potrebna, a iz “Sirmiumarta” kažu da se nadaju da će ideja zaživeti u našem gradu, kao i da će Mitrovčani sami postavljati “kuke dobrote” na mestima za koja misle da su prikladna.

13895459_1115434975200903_918427696408097188_n

Možda Vam se svidi i