Sremska Mitrovica – Muzej Srema tokom februara meseca organganizovaće dve dečje kreativne radionice za učenike viših razreda osnovnih škola. Radionice imaju za cilj promovisanje kulturnih vrednosti i umetnosti.

Kreativna dramska radionica pod nazivom „Od igre do pozornice“ održaće se 4. februara sa početkom u 10:00 časova. Kroz razne dramske igre i improvizacije učesnici će saznati nešto o umetnicima, temama umetničkog dela i naučiće pojedinosti o istorijskim i društvenim okolnostima u vezi sa eksponatima na izložbi primenjene etnologije „Ruža u marami- ruža na hustočki“. Srtučni saradnik na ovoj radionici će biti glumac Vladimir Balašćak.

muzej

Kreativna likovna radionica „Kist Save Šumanovića“ biće realizovana u periodu od 8. do 10. februara sa početkom u 13:00 časova. Učesnici radionice će imati priliku da saznaju više o životu i radu nešeg velikog slikara 20. veka Savi Šumanoviću, dok će tema njihovog likovnog stvaranja biti eksponati na izložbi primenjene etnologije „Ruža u marami- ruža na hustočki“, odnosno model odeven u tradicionalno narodno odelo.

Kreativne radionice organizuje muzejski savetnik Olivera Delić, kustosi Muzeja Srema Svetlana Subašić i Sanja Treskanica Ćirović.

Radionice će se održati u prostorijama Muzeja Srema, Vuka Karadžića broj 3.

Možda Vam se svidi i