„Komunalije“ obeležile „Svetski dan zaštite životne sredine“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Treću godinu za redom Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ organizovalo je mini eko takmičenje za osnovce na Gradskom trgu i na taj način obeležilo „Svetski dan zaštite životne sredine“.

Na takmičenju su učestvovali učenici OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, OŠ „Slobodan Bajić Paja“, OŠ „Jovan Popović“ i ŠOSO „Radivoj Popović“ iz Sremske Mitrovice, kao i učenici OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarak i OŠ „Dobrosav Radosavljević“ iz Mačvanske Mitrovice. Najbolji su bili Zmajevci i učenici mačvanske škole.

„Kao što smo obećali prošle godine bez obzira što je projekat „Stavaranje društva bez otpada“ završen, mi smo u „Komunalijama“ nastavili sa obeležavanjem Svetskog dana zaštite životne sredine , tako da smo i ove godine u saradnji sa EKO project timom organizovali jedno prigodno takmičenje za decu na temu ekologije, separacije otpada i reciklaže“,, rekao je Radoslav Jevremović, direktor JKP „Komunalije“.

1111

On je objasnio da je cilj takmičenja da se deci kroz igru, takmičenje i druženje približi ekologija, da se ona nauče da čuvaju prirodu i svoju okolinu.

Jevremović se kratko osvrnuo i na uspešno realizovan projekat „Stvaranje društva bez otpada“.

„Rezultati projekta su već uveliko vidljivi kroz količinu otpada koja se deponuje na Regionalnu deponiju „Srem – Mačva“. U prethodnom peiodu nabavili smo još jednu liniju za separaciju i tako još povećali naše kapacitete“, rekao je Jevremović.

Direktor „Komunalija“ iskazao je nadu da će „Komunalije“ u narednom periodu krenuti sa realizacijom još nekog projekta, kako bi nastavili tamo gde su stali sa prethodnim.

22

 

Možda Vam se svidi i