Kiša počela da pada, samo da reke ne podivljaju

Od strane Ozon
0 komentar

Danas će u Srbiji biti oblačno sa kišom, u višim planinskim predelima sa snegom. Kiša u Srbiji počela da pada sinoć.
RHMZ upozorava da se danas u Srbiji očekuje da količina padavina bude od 20 do 30 mm za 24 sata, na zapadu i jugozapadu lokalno i više, a na planinama sneg.

Inače, za razliku od naših prognoza ruska predviđa da će u Srbiji pasti od 80 do 100 litara padavina u periodu od 10. do 11. marta.
Naši meteorolozi ipak ističu da ne treba paničiti.
Vetar će biti slab i umeren istočni i severoistočni, a jutarnja temperatura od 3 C do 8 C, a najviša od 7 C do 11 C stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Sremskoj Mitrovici će biti oblačno sa kišom. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura oko 76 C, a najviša oko 10 C stepeni.

Vodostaj Save je u porastu sa tendencijom manjeg porasta naredna dva dana, zatim porasta.

sava

Na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad granica redovne odbrane od poplava, na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će tokom 10. i 11. marta biti u umerenom i većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa i izlivanjem manjih bujičnih vodotoka.

Na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, na Kolubari sa pritokama, Drini, Limu i Jadru vodostaji će od 10. do 12. marta biti u umerenom i većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa i izlivanjem manjih bujičnih vodotoka.

Dugoročna prognoza:

Prema dugoročnoj prognozi, u petak će biti oblačno sa kišom, na planinama sa snegom, uz slabljenje intenziteta padavina, a u toku noći na subotu prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre na jugu i jugoistoku.

U subotu će biti malo i umereno oblačno, samo još ujutro na severu oblačno, ponegde sa kišom.

U nedelju novo naoblacenje sa kišom, na planinama sa snegom, najpre na jugu i jugoistoku.

Zatim do kraja perioda promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Temperatura će biti u granicama prosečnih vrednosti za drugu dekadu marta.

Možda Vam se svidi i