Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica primer dobre prakse

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predstavnici Opštine Nova Crnja danas su posetili Kancelariju za mlade Sremska Mitrovica kao primer dobre prakse, a sve u cilju kako bi u narednom periodu i u toj opštini osnovali istovetnu instituciju.

Goste iz Nove Crnje ugostili su Nenad Radmanović ispred Kancelarije za mlade i Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Dejan Panić, savetnik predsednika Opštine Nova Crnja objasnio je da je ta opština rešila da se aktivira u svim segmentima u kojima do skoro nije bila aktivna, jedan od tih segmenata jeste upravo omladina koja se planira pokrenuti kroz formiranje, a zatim i sam rad Kancelarije za mlade.

„Prvo što smo uradili kada smo odlučili da formiramo Kancelariju za mlade jeste da smo posetili Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu gde nam je pomoćnik sekretara rekao da ne moramo mi puno da izmišljamo kako treba da izgleda rad Kancelarije za mlade, nego da posetimo Sremsku Mitrovicu, jer prema njegovim rečima, u ovom gradu radi najbolja Kancelarija za mlade u Srbiji“, objašanjava Panić i dodaje da je današnja poseta samo početak saradnje u ovoj oblasti između opštine Nova Crnja i Grada Sremska Mitrovica.

img_1630

Radmanović ispred Kancelarije za mlade Sremska Mitrovica prvo je izrazio zadovoljstvo što je rad ove institucije prepoznat kao dobar od strane Pokrajinskog sekretarijata, a zatim i zbog same poste predstavnika opštine Nova Crnja.

On je naglasio da Kancelarija za mlade u Sremskoj Mitrovici uspešno radi već osam godina, ali da je na samom startu bilo određenih poteškoća koje su prevazilazili upravo zahvaljujući dobrim primerima drugih Kancelarija za mlade i omladinskih organizacija širom Srbije.

„Opštini Nova Crnja predstoji prvo da osnuje Kancelariju za mlade i napravi akcioni plan, a mi ćemo im preporučiti na koji način to da urade, pomoći ćemo u tome, objasnićemo im da je cilj postojanja jedne takve ustanove da animiraju što veći broj mladih ljudi i na koji način to mogu da urade, takođe ukazaćemo im na neke probleme sa kojima smo se mi sretali na startu i načine na koje smo ih savladali“, rekao je Radmanović.

Zamenica gradonačelnika Milovanović istakla je da je podrška lokalne samouprave od velikog značaja za uspešan rad jedne Kancelarije za mlade i da će Sremska Mitrovica svojoj Kancelariji i u narednom periodu pružati svu potrebnu pomoć kao i do sada.

img_1628

Najvažniji projekti koje Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica realizuje jesu upravo oni koji okupljaju najveći broj mladih, a to je na primer muzički festival „Sirmium roks fest“, „Maturantska parada“ koja svake godine okupi preko 400 maturanata, zatim u saradnji sa drugim organizacijama, udruženjima i institucijama organizuju se razne druge manifestacije poput „Krofnijade“ u Martincima, kao i niz obuka namenjenih srednjoškolcima i studentima.

You may also like