Sremska Mitrovica – Pored zalaganja za glasove stranke, članstva u nekim partijama koje po mišljenju građana mogu da donosu određene povlastice ili radno mesto, građani ipak imaju neko svoje viđenje narednih izbora. Zato smo istražili da li Mitrovčani očekuju nešto od izbora i šta im u predizbornoj kampanji uliva poverenje.

Mišljenja su naravno podeljena, kao i kod svakog velikog pitanja, a ono što ih diferencira je pređašnje životno iskustvo i godine ispitanika, bez obzira na to da li su članovi određene stranke i da li za nekog glasaju po navici ili isključivo za predizborni program.

Stariji Mitrovčani redom ističu da su oni svoje „proživeli u mnogo boljoj državi“, ali da su svesni da može da bude mnogo bolje i da će definitivno izaći na izbore. Među njima ima onih koji su „još za prethodne izbore znali za koga će glasati na sledećim“, ali je skoro pedeset odsto starijih ispitanika odgovorilo da treba paziti ko i šta obećava. Prema njihovim rečima, penzionerima nije potrebno previše, ali veruju u mlade političare i mlade ljude koji „što pre moraju da se trgnu, jer se o njihovim životima i radi“.

sremska mitrovica trg centar

Nasuprot starijima, koji ne očekuju previše ali kažu da razlike ima, mlađi Mitrovčani se ne zanimaju previše za politiku i izbore. Uglavnom se može čuti kako su „svi isti“ i kako se čak postavlja pitanje da li će i izaći na izbore, a naravno da svi očekuju radna mesta i pristojan život u svom gradu. To, međutim, ne menja činjenicu da je „mene politika ne interesuje“ sve češći odgovor mladih koji ne vodi u dobrom pravcu.

most sv irineja

Podsetimo, broj neiskorišćenih glasova i belih listića se procentualno raspoređuje na stranke koje su prešle cenzus, pa se tako neglasanjem možda doprinosi opciji za koju definitivno ne biste glasali.

Bilo kako bilo, izbori nam kucaju na vrata. Zašto onda ne bismo iskoristili pravo glasa koje nam je zagarantovano Ustavom i koje nam niko ne može oduzeti? Ma za koga glasali.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice kaže da građani Sremske Mitrovice treba da izađu na izbore i da glasaju za Sremsku Mitrovicu.

Možda Vam se svidi i