Sremska Mitrovica – Vozni park Javnog komunalnog preuzeća “Vodovod” iz Sremske Mitrovice od danas u svom voznom parku ima i jednu najsavremeniju cisternu za pijaću vodu.

Cisterna će biti na raspolaganju Mitrovčanima u toku eventualnih većih nestašica vode, naročito u letjnem periodu, a namenjena je za prevoz vode i snabdevanje vodom za piće ljudi u gradu i drugim naseljenim mestima.

Kpacitet cisterne je 6m3 pijaće vode, izrađena je od nerđajućeg čelika, što garantuje kvalitetno snabdevanje zdravstveno ispravnom vodom za piće.

13023338_1691497357769873_1118715710_n

“Mitrovčanima i svim drugim našim sugrađanima od danas na raspolaganju je jedna nova cisterna, koja će se koristiti u slučaju eventualnih kvarova na vodovodnoj mreži, eventualnih prekida u vodosnabdevanjima ili u toku letnjih meseci gde su nam loklni sitemi, izvorišta manjeg kapaciteti nego što je letnja potrošnja”, rekao je Saša Bugadžija, direktor JKP “Vodovod”.

On je objasnio da će se cisterna koristi i prilikom organizovanja velikih kulturno – sportskih događaja kao što je na primer Moto skup, Festival vatrometa, Sirmium roks fest i slično.

Bugadžija je istakao da je nabavka cisterne za vodu i najvažniji deo ovogodišnjeg plana i programa poslovanja “Vodovoda” u smislu investicionih ulaganja i da su sredstva za njenu kupovinu u iznosu od oko 10 miliona dinara u potpunosti izdvojena iz sopstvenih sredstava ovog sremskomitrovačkog komunalnog preduzeća.

Potreba za ovim specijalizovanim vozilom, prema rečima Bugadžije, postoji već nekoliko godina unazad, jer je postojeća cisterna stara preko 30 godina i jedva je zadovoljavala potrebe stanovništva u vreme letnjih meseci.

13022225_1691497381103204_1086925390_n
Stara cisterna za vodu

„Kupovinom ovog najsavremenijeg specijalizovanog vozila JKP „Vodovod“ na najbolji mogući način prati potrebe savremenog doba u interesu svojih potrošača i grada u celini“, zaključuje Bugadžija.

Možda Vam se svidi i