Sremska Mitrovica – Danas će zaposleni u Javnom sektoru širom Srbije stupiti u jednočasovni štrajk upozorenja, njima će se između ostalih pridružiti i zaposleni u zadravstvenim ustanovama u Sremskoj Mitrovici.

Štrajk upozorenja će se realizovati u vremenskom periodu od 11 do 12 časova, a povod štrajka je nacrt Zakona o sistemu plata u javnom sektoru.

strajk

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Sindikata lekara i farmaceuta Srbije pedstavnici ovog sindikata su se sve vreme pripreme i izrade nacrta Zakona trudili da svojim konstruktivnim predlozima i aktivnim učešćem doprinesu kako poboljšanju materijalnog i profesionalnog položaja lekara, tako i da donesen Zakon bude funkcionalan i održiv.

„Zanemarivanjem svih naših predloga i zahteva primorani smo da pribegnemo jednosatnom štrajku upozorenja“, piše na sajtu.

Iako je najavljeno da će i sudovi u Srbiji stupiti u štrajk zaposleni u Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici neće štrajkovati.

Predsedništvo republičkog Odbora sindikata odluku o stupanju u štrajk upozorenja donelo je 21. januara, i po prvi put se desilo da čak 13 granskih sindikata na državnom nivou podrže štrajk.
Štrajk upozorenja podrazumeva prekid rada na sat vremena uz poštovanje minimuma rada, okupljanje zaposlenih u ustanovama i čitanje sindikalnog proglasa.

Možda Vam se svidi i