Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine raspisala je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture.

Predmet javnog konkursa je finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture od značaja za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu, dok je cilj podrška jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Pokrajine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju, očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalne sredine.

Specifični ciljevi javnog konkursa su unapređenje, modernizacija i poboljšanje uslova rada ustanova kulture, unapređenje postojeće mreže ustanova u kulturi kao razvojnog resursa za regionalni i ruralni razvoj, stvaranje prepoznatljivog i autentičnog identiteta lokalne zajednice, podsticanje razvoja kulturnog turizma baziranog na čuvanju, promovisanju i održivom korišćenju kulturnog i nacionalnog nasleđa Autonomne pokrajine Vojvodine, ravnomerni kulturni razvoj regiona i doprinos izgradnji građanskog društva.

Predviđena sredstva za konkurs iznose od 11.000.000,00 dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju jedinice lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine za realizaciju projekata na svojoj teritoriji.

Sve dodatne informacije vezane za konkurs mogu se dobiti u Upravi za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine pozivom na telefon broj 021.4881.718, svakog radnog od 09.00 časova do 15.00 časova u periodu od 13.10.2016. godine do 21.10.2016. godine ili putem elektronske pošte na adresu karolj.halbvajs@vojvodina.gov.rs.

You May Also Like