Sremska Mitrovica – Javna tribina „Opasnosti na internetu“ biće održana u ponedeljak 18. aprila u Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium”, u Sremskoj Mitrovici sa početkom u 18 časova. Tribinu realizuje Fond B92 u saradnji sa Centrom za kulturu „Sirmiumart” i Gradom Sremska Mitrovica.

S obzirom da u našoj zemlji postoji veliki broj građana i mladih koji svakodnevno koriste internet i pripadaju društvenim mrežama, a koji nemaju mogućnost da stiču medijsku pismenost tokom redovnog školovanja, uviđa se značaj njihovog upoznavanja sa različitim aspektima koje takva komunikacija donosi. Stoga je i cilj održavanja tribine podizanje svesti građanstva, a posebno mladih, o opasnostima i rizicima koje vrebaju na internetu.

Učesnici tribine su Biljana Lajović (Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja) koja će govoriti o vršnjačkom nasilju na internetu, Gordana Vujisić (MUP, Odeljenje za visokotehnološki kriminal), Miljana Jovanović (Net patrola i Centar za bezbedni internet) i Vlada Arsić, autor knjige „Armagedon“, koja predstavlja zbirku stvarnih događaja u kojima su mladi stradali zbog nepažnje na internetu. Oni će ukazati na greške koje nastaju prilikom korišćenja društvenih mreža i upoznati prisutne sa merama zaštite od predatora na internetu. Akteri tribine će dati i korisne savete o tome kako se treba ponašati i kome se može obratiti pri izloženosti sumnjivim situacijama.

PLAKAT

Centar za kulturu „Sirmiumart“ na ovaj način upućuje poziv medijima, mladima, roditeljima i svim zainteresovanim građanima da prisustvuju tribini, kako bi se šire informisali o ovoj temi, a svojim prisustvom i delovanjem doprinosili podizanju svesti o značaju i potrebi kritičkog promišljanja.

Možda Vam se svidi i