Sremska Mitrovica – Prošlog petka izdata je prva elektronska građevinska dozvola u Sremskoj Mitrovici za izgradnju proizvodnog objekta.

Dozvola je izdata preduzeću za obradu limenih elemenata „Steeltec“ iz Jarka koja će novi objekat veličine 2.000 metara kvadratnih graditi uz već postojeći.

Načelnik Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove, Vladimir Petković za radio Ozon rekao je da je generalno broj zahteva za izdavanje elektonskih dozvola velik, ali da je istovremeno broj izdatih dozvola neuporedivo manji.

Kao jedan od razloga malog broj izdatih elektronskih građevinskih dozvola Petković navodi još uvek neusklađenost projektanata sa propisima i regulativama koje moraju da se ispune prilikom podnošenja zahteva, ali i činjenicu da je ta usluga relativno nova, te očekuje da će se u narednom periodu situacija poboljšati.

Petković je dodao i da je u toku rešavanje svih zahteva koji su podneti pismeno pre 1. januara ove godine, datuma od kog je pribavljanje građevinskih dozvola postalo jedino moguće elektronski putem.

Možda Vam se svidi i