Sremska Mitrovica – Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede rekao je za radio Ozon da će pokrenuti inicijativu da fontana koja je u planu da se rekonstruiše naredne godine dobije i ime.

fontana

„Pokrenuću inicijativu da fontana ispred hale Pinki koja će biti rekonstruisana dobije ime „Fontana olimpijaca“ i da na njoj budu ispisana imena svih učesnika olimpijade,“ rekao je Nedimović.

Sremska Mitrovica ima mnogo uspešnih sportista i prvaka sveta u raznim disciplinama. Sremska Mitrovica je Grad sporta. Do sada nismo imali olimpijsko srebro i to nije mala stvar, dodao je Nedimović.
Početkom naredne godine plato ispred Poslovno sportskog centra „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici dobiće nešto drugačiji izgled, pre svega u planu je da se odradi rekonstrukcija nekadašnje fontane.

„Sam Sportski centar je u prethodnom periodu dosta menjao izgled kako spoljašnji, tako i unutrašnji i u planu nam je da u tom smeru nastavimo i u budućnosti. Osim završetka multifunkcionalnog terena i bazena koji će dati jedan potpuno drugačiji izgled ovom delu grada, naredne godine radićemo i na ulepšavanje platoa ispred Sportskog centra“, za radio Ozon rekao je Vasilj Ševo, direktor PSC „Pinki“.

On je objasnio da će nekadašnja fontana na platou, koja je odavno izgubila svoju funkciju, biti zamenjena novom, lepšom i modernijom, a takođe u planu je i postavljanje nove fasade na samoj hali.

Otvaranje hale 1987. godine.

Otvaranje hale 1987. godine.

Hala Pinki je počela sa radom 1. novembra 1987. godine.

 

 

Možda Vam se svidi i