Sremska Mitrovica – Sindikat lekara i farmaceuta nezadovoljan generalnim stanjem u zdravstvu najavio je održavanje protesta ispred zgrade Vlade u Beogradu u petak, 4. novembra.

Protest će biti organizovan ukoliko do tada predstavnike sindikata ne primi predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ne pruži im garancije da će postojeći zakon biti promenjen.

Ukoliko se protest održi njemu će se pridružiti i predstavnici zdravstvenih radnika sremskog okruga, potvrdila je za Ozon media doktrorka Jasmina Jandrić Kočić iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Na zvaničnom sajtu Sindikata istaknuti su zahtevi koji će na protestu biti upućeni predsedniku Vlade Vučiću. Prvi od zahteva kako se navodi, jeste sam prijem kod predsednika Vlade, zatim Sindikat traži da se obezbedi dovoljan broj lekara radi pružanja adekvatne zdravstvene zaštite stanovništvu, jer su lekari preopterećeni velikim brojem pacijenata, prepoznavanje lekarske profesije kao profesije od nacionalnog interesa u novom zakonu o platama i samo povećanje plata zaposlenima u zdravstvu.

Možda Vam se svidi i