Sremska Mitrovica – Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije u sredu, 31. avgusta na Trgu Nikole Pašića u Beogradu održaće protestni skup simbolično nazvan „u pet do 12“. Na ovom skupu učestvovaće i predstavnici sindikata sremskomitrovačkih osnovnih i srednjih škola.

Prema rečima Dobrile Gmizić, predsednice Gradskog sindikata prosvetnih radnika Sremska Mitrovica koji pripada Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije, cilj održavanja protestnog skupa je ukazivanje na probleme u obrazovnom sistemu, moguće načine njihovog rešavanja, ali i iskazivanje nezadovoljstva neisupunjavanjem ranije sklopljenih dogovora između Ministarstva prosvete i sindikata.

Iz rukovodstva USPRS ocenili su da je obrazovni sistem zapušten i opterećen novim pravilnicima koji unose zabune, zatim su ukazali na problem nastavnog osoblja starijeg od 65 godina i na problem tehnoloških viškova, a takođe najavili su i mogućnost podizanja tužbe protiv države zbog, kako naglašavaju, nezakonito umanjenih plata tokom leta.

U četvrtak, 1. septembra nastava u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Sremske Mitrovice, pa i Srbije realizovaće se normalno.

You may also like