I folklorni ansambl iz Hrvatske gostuje na Srem folk festu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na ovogodišnjem Srem folk festu učešće će uzeti i Folklorno -glazbeni ansamb CTK „Varaždin“ iz isteoimenog grada u Hrvatskoj.

Ansambl je osnovan 1946. godine, radi očuvanja i predstavljanja hrvatske narodne baštine, folklornog plesa, pesme i običaja. Okuplja mlade entuzijaste, amatere koji neguju folklor iz svih krajeva Hrvatske, a ove godine obeležavaju važan jubilej – 70 godina rada društva.

Ansambl deluje pri Centru tradicijske kulture „Varaždin“, koji je nastao spajanjem nekadašnjeg KUD-a „Varteks“ Varaždin i Folklornog ansambla „Varaždinski veterani“.

Bogatstvo hrvatske narodne tradicije i izvornu lepotu narodnih nošnji upotpunjuju tradicionalni instrumenti čime se dobija kompletan doživljaj slike i zvuka.

Dobitnici su brojnih priznanja u zemlji i svetu i učesnici velikih internacionalnih festivala u Austriji, Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Makedoniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Sloveniji, Španiji i mnogim drugim zemljama.

Da su i dobri domaćini potvrđuje to što su prošle godine ugostili Folklorni ansambl „Branko Radičević“ iz Sremske Mitrovice na festivalu „FolkoFonija“ u Varaždinu.

Centar za kulturu „Sirmiumart“

Možda Vam se svidi i