HITNO! Pomozimo malom Đorđu!

Od strane Ozon
0 komentar

Petogodišnjem Đorđu Vučenoviću iz Sremske Mitrovice koji boluje od Larsen sindroma, teške i neizlečive bolesti, hitno je potrebno obezbediti 370.000 dinara za servisiranje dva respiratora bez kojih ne može da diše.

 

Snežana sa teško bolesnim sinom, Foto: Narcisa Božić

Snežana sa teško bolesnim sinom, Foto: Narcisa Božić

– Nedavno smo se vratili sa Instituta za majku i dete u Beogradu gde je Đoletu rađena bronhoskopija i trebala biti izvršena operacija na plućima. Nažalost, otišli smo tamo zbog otklanjanja granulacija, izraslina na grlu, a nakon pregleda ustanovljeno mu je teško suženje bronhija koje može da se reši samo hirurškim putem. Kako Đole ima velikih srčanih problema lekari specijalisti odustali su od operacije – kroz plač priča Snežana, samohrana majka Đorđa Vučenovića, kome je u 11 mesecu dijagnostifikovan Larsen sindrom.

Đorđe ne može da diše bez respiratora, veštačkih pluća, ne može da se kreće, a majka ga hrani preko sonde prikopčane na njegov želudac tako što mu priprema pasiranu hranu.

KAKO DA POMOGNETE

Pomoć za malog Đorđa možete uplatiti na sledeći žiro račun u Vojvođanskoj banci: Snežana Bajić Vojvođanska banka TR 355000320006711542

Vučenovići žive u iznajmljenom stanu u mitrovačkom naselju ’’Kamenjar’’ za koji sa režijama Snežana plaća 21.000 dinara.

Za hranu, pelene, kanile, filtere za aparate i druge neophodnosti Snežani je mesečno potrebno oko 100.000 dinara, računajući i svakodnevne usluge fizioterapeuta koji Đorđu masira noge da ne bi došlo do daljih deformiteta.

– Nema nikakve mogućnosti da ja radim, jer je Đoletu potrebna danonoćna briga, tako da su nam prinadležnosti od Centra za socijalni rad jedina sredstva. Za negu drugog lica dobijam 26.800, plus dečiji dodatak od 3.400 i socijalnu pomoć od 12.000 dinara. To nekako razvlačim za mesečne Đoletove potrebe, ali sada hitno treba da se uradi godišnji servis dva respiratora koji košta 370.000 dinara, inače će Đole prestati da diše, kaže Snežana.

Malom Đorđu Grad Sremska Mitrovica pomogao je pre dve godine sa 140.000 dinara, a pomoć je sve donedavno pristizala i od Humanitarnog fonda Aleksandra Šapića.

– Nažalost, u Srbiji ima puno bolesne dece kojima je novčana pomoć potrebna, pa su se sredstva namenjena Đoletu smanjila i nedovoljna su za plaćanje svih troškova – kaže Snežana, očekujući pomoć dobrih ljudi.

Izvor Alo/Narcisa Božić

You may also like