Gradonačelnik ugostio kajakaše „Vala“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader organizovao prijem za članove Kajakaškog kluba „Val“ koji su učestvovali na nedavno održanoj Regati „Olimpijske nade“ u Segedinu u Mađarskoj.

Prijemu su prisustvovali i načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedič, predsednik Skupštine grada Tomislav Janković, predsednik KK „Val“ Predrag Milković, kao i treneri.

Regata „Olimpijske nade“ održana je od 23. do 25. septembra u Segedinu, reprezentacija Srbije brojala je ukupno 48 članova, od kojih je 8 bilo iz KK „Val“. Osvojeno je ukupno 11 medalja, a od tog broja osam čak sedam je pripalo Mitrovčanima. „Valovci“ su osvojili ukupno 3 zlata i četiri bronze. Na takmičenju je učestovovala 31 zemlja, a reprezentacija Srbije u ukupnom plasmanu zauzela je 5. mesto.

14466351_1754548611464747_606257333_o

Bojan Zdelar osvojio je 2 zlatne i brozanu medalju u konkurenciji 2000. godišta. U trci jednoseda na 200 metara pobedio je ispred Danca Knudsena i Slovaka Jedinaka. Na 500 metara je bio prvoplasirani pobedivši Danca Knudsena i Nemca Knopa. Bronzanu medalju je osvojio na 1000 metara iza Danca Knudsena i Mađara Benedeka.

„Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom, konkurencija je stvarno bila jaka i svaka trka je bila borba za sebe. Generalno ova sezona je bila vrlo uspešna za mene i ne postoji razlog da ne budem zadovoljan“, rekao je zlatni Zdelar na prijemu.

Marija Dostanić je osvojila zlatnu i 2 bronzane medalje u konkurenciji 1999. godišta. U trci na 500 metara zlatna je bila pobedivši Nemicu Hake i Šveđanku Anderson. U trci na 200 metara bila je bronzana iza Mađarica Luc i Oros. U jednosedu na 1000 metara takođe je bila trećeplasirana iza Nemice Hake i Slovakinje Petrušove.

„Na ovom jako bitnom takmičenju osvojila sam tri medalje, izuzetno sam zadovoljna rezultatima koje sam postigla, najviše zlatom jer je to disciplina za koju sam najviše i pripremala. Konkurencija je bila vrlo jaka, po meni ovo je bilo jedno od najjačih takmičenja u poslednjih nekoliko godina“, rekla je Dostanić na prijemu.

Sjajna Olivera Mihajlović koja se takmičila u starijoj konkureniciji, uspela je da osvoji bronzanu odličje u trci jednoseda na 1000 metara u kojoj su je pobedile samo Mađarice Čikos i Fekete. Olivera je takođe bila odlična u trci na 500 metara gde je bila sedmoplasirana.

Najbliži medalji bio je Nemanja Tajbl u četvorosedu na 200 metara gde je završio kao četvrtoplasirani. Stefan Vrdoljak je osvojio sedmo mesto u jednosedu na 500 metara, dok je u dvosedu na 1000 metara bio devetoplasirani. Nadomak finala bio je u disciplini jednoseda na 200 metara gde je polufinalu trku završio na četvrtom mestu. Bajuk Anastzija je u polufinalu dvoseda na 1000 metara završila na četvrtom mestu ostavši bez finala i u polufinalu četvoroseda na 200 metara na sedmoj poziciji. Ognjen Nježić i Nemanja Tajbl su polufinale četvoroseda na 1000 metara završili na šestoj poziciji. Ognjen Mastalović je u polufinalu dvoseda na 200 metara bio osmoplasirani dok je sa Ognjenom Nježićem u dvosedu na 500 metara nisu uspeli da se plasiraju u polufinale.

„Zaista je zadovoljstvo biti gradonačelnik jenog grada koji ima ovakve sportiste, ovakvu decu i mislim da lokalna samouprava mora da stane iza ovakvih klubova koji imaju jednu zdravu priču, koji imaju ono što je nama najbitnije, a to su najmlađe kategorijei mi ćemo svim silama podržati Kajakaški klub „Val“ u njihovom daljem radu“, rekao je gradonačelnik Sanader na prijemu. On je objasnio da je ove godine dosta toga urađemo na uređenju prostorija kluba „Val“, ali i da to nije kraj.

„Naši planovi za budućnost su izuzetno veliki kada je u pitanju obala reke Save. Planiramo da jednim novim planom detaljne regulacije predvidimo određene hidrotehničke objekte gde će svoje mesto naći i kajakaši, odnosno imaće na neki način stazu predviđenu za sam kajak. Naravno ovo su samo planovi, a njihova realizacija zahteva velika sredstva, ali mislim da brendove poput „Vala“ treba da negujemo i jednostavno da se trudimo da nam grad što više siđe na reku i da tamo organizujemo lep i kvalitetan sadržaj za sve naše građane“, dodao je Sanader.

On je zajedno sa načelnikom Nedićem, i predsednikom Skupštine Jankovićem poželeo puno uspeha kajakašima u daljem radu, još pregršt medalja u narednom periodu uz obećanje da će im grad uvek izaći u susret u skladu sa mogućnostima.

 

Možda Vam se svidi i