Grad platio 80 miliona ujede pasa lutalica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica iz godine u godinu izdvaja sve veća novčana sredstva iz budžeta kao naknadu štete žrtvama napada napuštenih životinja.

Kako je ranije objasnio Miroslav Medić javni pravobranilac broj zahteva za naknadu štete, posmatrajući od 2011. do 2015. godine, beleži konstantan rast.

Prema rečima Medića u 2011. godini evidentirano je oko 100 zahteva za naknadu štete, dok je u 2015. godini taj broj mnogo veći i kretao se između 350 i 400. Od tog broja 309 zahteva je protekle godine sporazumno rešeno, dok je jedan znatno manji broj oštećenih podneo tužbu.

U prethodne tri godine po ovom snovu iz budžeta grada izdvojeno je nepunih 80 miliona dinara.

Kako bi rešili problem napuštenih životinja, lokalna samouprava u prethodnom periodu pokrenula je niz različith mera. Jedna od njih je svakako čipovanje vlasničkih pasa i mačaka koje se sprovodi od sredine januara meseca ove godine, a kao najvažnija mera u rešavanju problema napuštenih životinja, a samim i tim i isplate naknade štete navodi se izgradnja azila, koja je planirana da se realizuje do kraja ove godine.

Možda Vam se svidi i