Grad finansira deo troškova boravka u “Pčelici”

Sremska Mitrovica – Gradsko veće Grada Sremska Mitrovica je na početku godine donelo Zaključak o finansiranju dela troškova boravka u PU “Pčelica” Sremska Mitrovica za dete trećeg odnosno četvrtog reda rođenja.

“Grad Sremska Mitrovica i na dalje finansira, pored svog obaveznog dela i deo troškova boravka u “Pčelici” za dete trećeg, odnosno četvrtog reda rođenja u iznosu od 3.820 dinara za celodnevni boravak i 850 dinara za poludnevni boravak koji bi inače pali na teret roditelja”, objašanjava Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje.

Pjevac dodaje da je od ove godine uvedena i jedna novina u ostvarivanju ovog prava, po kojoj je sama procedura značajno pojednostavljena. Od sada roditej ili staratelj pored uredno popunjenog obrasca Zahteva prilažu samo kopiju ili očitanu ličnu kartu, dok svu ostalu potrebnu dokumentaciju pribavlja Gradska uprava za obrazovanje.

“Ovakvim znatno pojednostavljenim postupkom cilj Uprave za obrazovanje bio je da roditelji umesto da prikupljaju dokumentaciju i čekaju na šalterima, vreme provode sa svojim mališanima. Komentari roditelja na ovu novinu koji su došli do nas su i više nego pozitivni, pa smo tako i mi iz Uprave vrlo zadovoljni”, rekla je Pjevac.

You May Also Like