„Frka“ na Fruškoj Gori

Od strane Ozon
0 komentar

Fruška gora ovog leta će predstavljati veliki izazov za sve avanturiste željne aktivne zabave, za sve uzraste.

Fruška gora biće mesto dešavanja svojevrsnog avanturističkog izazova pod nazivom „Fruškogorska Velika Frka“.

epic_adventure1

„Frka“ je spoj planinarskog trčanja, orijentacije, streličarstva, streljaštva, fitnes i drugih poligona za savladavanje raznih veštačkih, ali i prirodnih prepreka.

Prema rečima Igora Aćimovića ispred tima Epic Adventure, ova avantura u sklopu Nacionalnog parka „Fruška gora“ idealna je za sve koji bi da na nekoliko sati pobegnu od gradske gužve i testiraju svoja čula i sposobnosti, a ruta je prilagođena odraslima, ali i deci koja su u pratnji roditelja.
On naglašava da je vreme idealno za sportske aktivnosti na otvorenom, što se pokazalo i u sličnoj trci prošle godine, kada se Epic Adventure uverio da je zainteresovanih za ovakav, neobičan vid rekreacije, puno.

„Imamo dve kategorije trke – za odrasle i za mališane. U kategoriji za odrasle učesnici će se sami snalaziti i prelaziće rutu koja će biti do nekih 11 kilometara, a deci je prilagođeno ili pola rute – do nekih pet kilometara, ili cela ruta, ako su u mogućnosti da je pređu. Očekujemo lepo vreme, idealno za zajednički ručak na kraju trke, koji organizujemo u Planinarskom domu ‘Zanatlija’. U okviru startnog paketa, svi učesnici dobiće i svoje majice i mape, a potrebno je samo da dođu u udobnoj sportskoj garderobi, sa flašicom vode“, navodi Aćimović za naš portal.

Kako kaže, zainteresovanih za „Frku“ već ima, a neki su učestvovali i u ranijim događajima Epic Adventure ekipe, poput potrage za blagom na Petrovaradinskoj tvrđavi.

„Tada smo imali ukupno oko 200 učesnika u dve grupe, a avantura je bila odlična – čak se pokazalo da su deca u boljoj kondiciji od odraslih. Sada u kreiranju doživljaja učestvuje sama Fruška gora sa svojim bogatstvima. Svakako da ruta neće biti baš tako laka, pripremamo mnogobrojne prepreke koje ni iskusniji avanturisti neće očekivati“, kaže Aćimović.
Krajnji rok za prijavu je nedelja, 5. jun, a prijave su moguće putem onlajn formulara OVDE.

Planinarski dom „Zanatlija“ nalazi se na kraju gradske autobuske linije 72 (Paragovo) i odlično je povezan sa gradom. Moguće je prijaviti se i nakon isteka roka za prijavu.

Kotizacija iznosi 1.300 dinara po učesniku. Početak “Frke” zakazan je za 11 časova ispred “Zanatlije”.

Detalje avaturističke „Frke“, kao i kontakte predstavnika organizatora, možete pogledati na zvaničnom sajtu.

Autor: 021.rs

Možda Vam se svidi i