EPILOG: Presude na žalbe mitrovačkih Dveri

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon sudske kontrole povodom žalbi podnosioca izborne liste „Dveri za Sremsku Mitrovicu – dr Milan Maslać“, Upravni sud u Beogradu doneo je pet presuda.

Četiri žalbe podnosioca ove izborne liste koje se odnose na utvrđene rezultate glasanja na biračkim mestima broj 29-Šuljam, broj 40-Blok B 4, broj 41-Matije Huđi 1 i broj 48-M.Z. Sava 3 odbijene su kao neosnovane.

Peta žalba Dveri je usvojena od strane Upravnog suda u Beogradu. Ipak, s obzirom da je Republička izborna komisija pre donošenja presude Upravnog suda već donela svoju odluku povodom izjavljenog prigovora, i ovaj prigovor liste Dveri za Sremsku Mitrovicu je odbačen.

Kako se navodi u saopštenju izborne komisije grada Sremska Mitrovica, „Ovakva situacija rezultat je činjenice da je u postupku sprovođenja izbora isključivu nadležnost za formiranje svih biračkih odbora imala Republička izborna komisija“.

Epilog ovih odbijenih žalbi i prigovora je da će lista „Dveri za Sremsku Mitrovicu-dr Milan Maslać“ ipak ostati ispod cenzusa i van gradske skupštine.

You may also like