Drugi krug licitacije za zakup poljoprivrednog zemljišta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Drugi krug licitacije za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini održaće se u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici u utorak, 20. decembra. Zamlja koja će se naći na licitaciji nalazi se u dve katastarske opštine, opštini Bosut i Sremska Rača ukupne površine oko 200 hektara. Pored ove zemlje na licitaciji će biti ponuđeni i pašnjaci na padinama Fruške gore.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za poljoprivredu Vladimira Nastovića zainteresovanih za obradivu zemlju ima, ali pašnjaci baš kao i u prvom krugu najverovatnije će opet ostati neizlicitirani.

Načelnik je objasnio da je kvalitet obradivog zemljišta koje će biti ponuđeno na licitaciji nešto lošiji i da je već godinama unazad interesovanje za te površine slabije. Početna cena po kojoj će ove površine biti ponuđene iznosiće 60% od prosečne cene u prvom krugu.

„U drugom krugu licitacije početna cena će biti 60% od prosečne cene, to su te neke prihvatljive početne cene za taj kvalitet zemljišta, s obzirom da je zemlja pete ili šeste klase kvaliteta. Međutim problem nije toliko u klasi koliko u samoj konfiguracija terena, jer je taj deo zemlje podložan uticaju podzemnih voda. Te parcele su bukvalno otete od prirode raznim poduhvatima i privedene sadašnjoj nameni, međutim sam kvalitet je takav kakav jeste“, rekao je Nastović.

On je izrazio nadu de će sva ponuđena zemlja biti izlicitirana na obostrano zadovoljstva i poljoprivrednika i Uprave za poljoprivredu.

Možda Vam se svidi i