Donacija Fonda Mihajla Pupina

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Knjige o životu i dostignućima Mihajla Pupina uručene su najboljim đacima Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” povodom završetka osmogodišnjeg školovanja i postignutih uspeha.
Povodom dodele diploma najboljim učenicima i završetka školske godine učenicima maturantima u područnom odeljenju u Manđelosu i učenicima maturantima u Sremskoj Mitrovici u OŠ “Slobodan Bajić Paja” uručena je donacija Fonda za negovanje tradicije i poštovanja lika Mihajla Pupina.

U saradnji sa Maticom srpskom kao i Fondom za negovanje tradicije i poštovanja lika Mihajla Pupina, za maturante Vukovce fond je donirao 10. knjiga „Od pašnjaka do naučenjaka“. Poklone je uručio predstavnik Matice srpske Nikola Stojšić, koji je rekao: “Na ovo sam se odlučio zato što sam rođen u Manđelosu i što je meni drago kad god mogu nešto da doprinesem Manđelosu, a i ovoj školi zbog toga što pokriva i Manđelos”.
“Inače, za ovu školu sam vezan još od sedamdeset i neke godine kad smo sarađivali na raznim akcijama i sa decom pravili programe. Knjigu o Mihajlu Pupinu do sada smo izdali u velikom tiražu, nekoliko hiljada primeraka, a sada se priprema drugo izdanje u deset hiljada primeraka. Hoćemo da ta knjiga dođe do svih mesta gde srpska deca idu u školu, u Rumuniji, u Kanadi, Americi, u Mađarskoj, svugde i zato sam želeo da to i ovde uradim. Kasnije ćemo i u drugim školama u Mitrovici to uraditi, a u planu imamo i niz drugih aktivnosti. Želeo bih da mitrovačka deca budu uvek ispred ostalih, manđeloška škola, mitrovačka gimnazija je dala niz vrlo kvalitetnih učenika i voleo bih da tako bude i dalje,” dodao je Nikola.
Ankica Jevtić direktor OŠ “Slobodan Bajić Paja” zahvalila se na donaciji i rekla: “Nagrade je dobilo šest vukovaca, jedan đak generacije i dvoje sportista generacije. Deca su danas izvela prigodnu priredbu u znak zahvalnosti za poklone i simbolički se opraštaju od osnovne škole. U planu je da u spetembru bude prikazan i film o liku i delu Mihajla Pupina i to za učenike naše škole.”

Izvor: SirmiumInfo

Možda Vam se svidi i