Dodeljene stipendije najboljim studentima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici organizovana svečana dodela studentskih stipendija, a ujedno potpisani su i ugovori o regresiranju dela troškova za prevoz studenata.

„Tradicionalno jedanaestu godinu za redom Grad Sremska Mitrovica stipendira svoje najbolje studente. Što se tiče kriterijuma, nismo ih menjali u odnosu na prethodne godine. Stpendije su dodeljene studentima na akademskim i master studijama čiji je prosek ocena najmanje 9,0 i studentima visokih, strukovnih i specijalističkih škola čiji je presek ocena najmanje 9,5“, rekla je načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac.

15153118_1777620659157542_191991135_o

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader koji se obratio studentima i njihovim roditeljima prilikom svečanosti izrazio je veliko zadovoljstvo što je broj stipendiranih studenata iz godine u godinu sve veći.

“Sugrađani, dragi naši studenti, budući akademski građani meni je veliko zadovoljstvo što danas mogu da stanem pred vas i da vam kažem da smo smogli snage da obezbedimo određena novčana sredstva, koja su iskreno skromna u odnosu na potrebe koje vi imate, ali nadam se da će te ih iskoristite na najbolji mogući način, da će vam ta sredstva pomoći u školovanju i da ćete na taj način malo popraviti svoj standard. Prevashodno nadam se da će vam ova stipendija biti još jedan motiv da se i dalje trudite da budete što bolji studenti , da sa fakulteta ponesete što više znanja, a naš posao ovde biće da vam omogućimo da ostanete u svom gradu i nađete zaposlenje“, rekao je Sanader.

Za kraj mitrovački gradonačelnik je još jednom čestito svim studentima na uspehu i izrazio želju da takvih studenata u našem gradu narednih godine bude još i više.

Visina stipendija ove kao i prošle godine za student osnovnih i master studija iznosi 10.500 dinara, a za visoke, tehničke i mašinske škole je 7.000 dinara i njih će student dobijati u narednih 10 meseci.
Od ove godine stipendije je dobilo ukupno 103 sudenta, dok je pravo na regresiranje dela troškova za prevoz ostvarilo 13 studenata. Prošle godine Grad je stipendirao 103 studenta, a regresirao toškove prevoza na relaciji Sremska Mitrovica – mesto studiranja za 45 studenta.

You may also like