Dani vojvođanske medicine: Reforme i racionalna upotreba antibiotika

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U skupštinskoj sali Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici danas su otvoreni XIII Dani vojvođanske medicine u organizaciji Sekcije opšte medicine Društva lekara Vojvodine.

Predsednica Sekcije opšte medicine vojvođanskog lekarskog društva Miloranka Petrov Kiurski naglasila je značaj ovakvih skupova. „Cilj ovog našeg okupljanja je da se lekari specijalisti opšte medicine edukuje i uvedu u najnovije svetske trendove“, rekla je ona istakavši i to da je ovogodišnja tema koja se izdvaja racionalna primena antibiotika koja se nametnula usled preterane i nekontrolisane upotrebe.

Načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine Željko Novaković istakao je zadovoljstvo što se jedan ovako značajan skup održava baš u Sremskoj Mitrovici. „Ovo je samo jedan deo strategije zdravstvene politike koju sprovodimo u Sremskoj Mitrovici i nadam se da će doprineti da zdravstvena situacija bude na još višem nivou“, rekao je on.

dani vojvodjanske medicine

Direktor Doma zdravlja Sremska Mitrovica dr Duško Madžić rekao je da je ovo dobra prilika da se sagleda kompletna situacija. „U svetu je odnos lekara opšte medicine i lekara specijalista četiri prema jedan, dok se kod nas dešava da na jednog lekara opšte prakse imamo šest specijalista“, objasnio je problematiku sa kojom se suočava čitav zdravstveni sistem koji je potrebno reformisati.

Trinaesti po redu Dani vojvođanske medicine trajaće dva dana, a obuhvatiće dva simpozijuma na kojima će teme biti racionalna primena antibiotika i terapija bola u ambulantama.

Možda Vam se svidi i