Crveni krst organizovao besplatno letovanje za 20 mališana

Sremska Mitrovica – Zahvaljujući saradnji Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Crne Gore, koji je obezbedio sredstva za boravak i oporavak dece iz poplavama iz maja 2014. godine ugroženih područja, Crveni krst Sremska Mitrovica upućuje danas je uputio 20 osnovaca iz Bosuta i Sremske Rače u Crnu Goru.

Mališani će boraviti 10 dana u odmaralištu CK Crne Gore u Sutomoru, u pratnji dva vaspitača. Rad Odmarališta je izuzetno dobro organizovan i u skladu sa potrebama dece osnovnoškolskog uzrasta. Deci će na raspolaganju biti plaža Odmarališta uz stalni nadzor spasilaca, biće organizovana i školicu plivanja za njih.

“Ono što je nama u Crvenom krstu posebno drago jeste I to što će deca osim uživanja u čarima mora, moći da učestvuju, a prema svojim afinitetima, u edukativnim, sportskim i kulturnim sadržajima”, rekla je Tatjana Jovančević, sekretar Crvenog krsta Sremska Mitrovica.

On je dodala da će osnovci će steći osnovna znanja o Crvenom krstu, aktivnostima organizacije i da se nada da će neki do njih, po povratku postati volonteri Organizacije i korisni članovi lokalne zajednice.

You May Also Like