Četiri škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica u programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ove godine u program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ uključiće se i četiri škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. U pitanju su osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice, „Dobrosav Radosavljević Narod“ iz Mačvanske Mitrovice, „Branko Radičević“ iz Kuzmina i Srednja ekonomska „9. Maj“, takođe iz Sremske Mitrovice.

U oviru Programa neke od aktivnosti koje će ove škole u narednom periodu realizovati jesu edukativne i kreativne radionice, čišćenje, uređenje i ozelenjavanje vaspitno-obrazovnih ustanova i dvorišta, prikupljanje sekundarnih sirovina, uređenje novih koncepata ekološke edukacije (eko-kutak, ekološki časopisi, biološke/ekološke sekcije), kao i uvođenje novih/proaktivnih metoda učenja u oblasti zaštite životne sredine.

Na novi javni poziv za učešće u programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” za školsku 2016/17. godinu javile su se svojim projektima na temu zaštite životne sredine i energetske efikasnosti, pored četiri škole sa teritorijie Sremske Mitrovce još 80 vaspitno-obrazovnih ustanova, a rezultati izbora najuspešnijih biće objavljeni do 5. juna sledeće godine.

Inače, od pokretanja Programa do sada dodeljene su ukupno 222 nagrade za ustanove i škole koje su se naročito iskazale u realizaciji planiranih aktivnosti.

You may also like