Broj zaposlenih u javnom sektoru u Sremskoj Mitrovici 1010

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Maksimalan broj zaposlenih u javnom sektoru grada Sremska Mitrovica i nakon jučerašnje sednice gradske Skupštine ostao je nepromenjen i iznosi 1010.

Ovaj broj potvrđen je usvajanjem Odluke o izmenama i dopunama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima koji čine sistem javnog sektora grada koja je novinu donela samo u pogledu raspodele zaposlenih, ali ne i maksimalnog broja istih.

Kako je objasnio načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić, prethodna Odluka je morala biti promenjena zbog činjenice da je likvidirano JP „Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica“, a da su formirane nove gradske urave, kao i Društvo sa ograničenom odgovornošču „Gradsko stambeno“ i Javno preduzeće „Urbanizam“.

Prema njegovim rečima povećanja broja zaposlenih u javnom sektoru neće biti, nego će se svi do sada zaposleni u javnom sektoru rasporediti na nove radne zadatke, odnosno nova radna mesta u skladu sa organizacijom posla.

„Odlukom Vlade Republike Srbije iz decembra 2015. godine određen je maksimalan broj zaposlenih, to je za naš grad 1010 lica. Svakoj lokalnoj samoupravi je ostavljeno na slobodu, odnosno na volju kako će taj broj zaposlenih raspodeliti, tačnije koliko će kojoj instituciji omogućiti da ima zaposlenih. Mi smo u skladu sa tim i doneli novu Odluku o maksimalnom broju zaposlenih, jer imamo nove gradske uprave, gasimo jedno javno preduzeće i prosto morali smo sagledamo realno stanje i na osnovu toga delujemo“, rekao je Jokić.

On je još jednom naglasio da broj zaposlenih u javom sektoru ostaje isti kao i pre jučerašnje sednice i da je on u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije.

Foto: Blic

Možda Vam se svidi i