Bilbord kampanja „Bezbednost dece je odgovornost svih nas“ i u Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru kampanje „Bezbednost dece je odgovornost svih nas“ koju relizuje Fondacija „Tijana Jurić“ juče je u Sremskoj Mitrovici u blizini Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ postavljen bilbord koji prikazuje porodicu kao snažan simbol bezbedbosti i sigurnosti.

Pored Sremske Mitrovice ovakvi bilbordi su osvanuli i u Novom Sadu, Zrenjaninu, a u narednim danima biće postavljeni i u Šapcu, Malom Zvorniku, Valjevu i mnogim drugim gradovima širom Srbije.

Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica akciju je podržala na taj način što je Fondaciji obezbedila da potpuno besplatno postavi pomenuti bilbord.

„Fondacija „Tijana Jurić“ prvo je potpisala sporazum o saradnji sa Udruženjem građana „Solidarnost“ iz Sremske Mitrovice. U okviru te saradnje pre nekoliko meseci u Mitrovačkoj gimnaziji održana je tribina pod nazivom „Tijana klik“. Tema tribine je bila bezbednost dece na internetu, a realizovana je u dva dela, prvi je bio namenjen učenicima, a drugi roditeljima. Tek nakon tog predavanja smo zapravo shvatili koje su opasnosti koje prete na internetu najmlađoj populaciji, deci predškolskog i školskog uzrasta, kao i omladini“, rekao je Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

tijana-juric

On je istakao da će i Grad Sremska Mitrovica potpisati sporazum o saradnji sa Fondacijom „Tijana Jurić“ i tako omogućiti dalju realizaciju niza edukativnih predavanja i tribina o bezbednosti dece na internetu u narednom periodu.

„Neophodno je predočiti deci, mladima, ali i njihovim roditeljima koje su to opasnosti koje vrebaju na internetu, kako i na koji način se štite podaci, šta je to što nikako ne sme da se javno iznese i objavi, kao što su brojevi telefona, adresa, jer pored same dece koja znaju izneti lične podatke, to nesvesno čine i sami roditelji. Svi objavljeni lični podaci su na žalost mamci za one koji žele da decu eksploatišu na najgori mogući način“, objasnio je Nedić.

On je između ostalog apelovao na roditelje da se edukuju po pitanju bezbednosti dece na internetu i da se u što većem broju odazovu i prisustvuju svim edukacijama koje će biti realizovane u nekom budućem periodu.

Možda Vam se svidi i