Biciklima do Moskve ruše predrasude

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na put dug preko 2.800 kilometara od Istočnog Sarajeva pa sve do Moskve u subotu, 30. juna biciklima krenuće dva ratna invalida, Srđan Jeremić kojem je zbog posledica ranjavanja u minulom ratu amputirana šaka i Dejan Zvizdalo koji je kao osmogodišnjak tokom rata ostao bez obe noge.

Njih dvojica će na svom putu za koji očekuju da će trajati 23 dana, proći i kroz Srbiju, odnosno Sremsku Mitrovicu, gde će ih već u nedelju, 31. jula dočekati predstavnici Udruženja Srpskih ratnih veterana iz Sremske Mitrovice.

Nakon Srbije, oni će dalje voziti kroz Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Belorusiju i Rusiju, sve do Moskve.

Cilj ovog velikog poduhvata momaka članova Udruženja amputiraca iz Istočnog Sarajeva jeste da pokažu svima da invaliditet ne mora i ne treba da bude prepreka za
ostvarivanje svojih snova, pa zato njihovi domaćini iz Sremske Mitrovice pozivaju sve ne samo ratne invalide, nego i zaljubljenike u biciklizam i druge Mitrovčane da se 31. jula oko podneva okupe ispred prostorija Udruženja (hala Pinki, sa desne strane) i podrže ove momke koji prenose tako važnu životnu poruku.

Foto: sr.wikimedia

Možda Vam se svidi i