BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU: Edukativna predavanja u osnovnim školama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u okviru akcije „Škola“ koju zajedno sprovode Policijska uprava i Crveni krst Sremska Mitrovica u saradnji sa osnovnoškolskim ustanovama na teritoriji grada u Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ održano edukativno predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju. Predavanju su prisustvovali đaci prvaci ove škole.

Tihomir Babić iz saobraćajne policije PU Sremska Mitrovica objasnio je da je akcija „Škola“ već tradicionalna i da je njen akcenat uvek na đacima prvacima kao novim i neiskusnim učesnicima u saobraćaju.

„U okviru akcije „Škola“ policijski službenici saobraćajne policije redovno svake godine vrše edukaciju učenika svih osnovnih škola sa posebnim akcentom na bezbednost u saobraćaju đaka prvaka. Što se tiče samih predavanja koja su prilagođena ovom uzrastu na njima đaci prvaci imaju priliku da nauče kako da prelaze kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu, kako da pravilno koriste trotoar i biciklističku stazu, značenja svetala na semaforu za vozila i pešake i mnoge druge bitne stvari o bezbednom učešću i ponašanju u saobraćaju u raznim situacijama“, rekao je Babić.

Direktor OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Igor Došen kratko je rekao da su ovakva predavanja od izuzetnog značaja za učenike, prvenstveno đake prvake, ali i dodao da je neophodno drugim učesnicima u saobraćaju skrenuti pažnju na na ponašanje, odnosno poštovanje saobraćajne signalizacije.

Akciji „Škola“ PU Sremska Mitrovica se svake godine priključi sremskomitrovački Crveni krst koji edukativna predavanja i radionice na temu bezbednosti u saobraćaju održava i u predškolskim ustanovama.

„Cilj današnje aktivnosti je prvenstveno promovisanje adekvatnog ponašanja svih učesnika u saobraćaju kako bi se smanjio broj stradalih i povređenih. Tim povodom naši volonteri realizovaće radionice za učenike prvih razreda koji i jesu ciljna grupa u ovoj akciji“, rekla je Dušica Runtić stručni saradnik Crvenog krsta Sremska Mitrovica.

U toku septembra meseca u sklopu akcije „Škola“ održano je ukupno 11 predavanja u osnovnim školama i obuhvaćeno je oko 250 đaka prvaka. Do kraja oktobra ista predavanja biće organizovana i u svi drugim osnovnim školama na teitoriji grada u kojima ona još nisu realizovana.

Možda Vam se svidi i