Bazar zdravlja povodom Dana Mesne zajednice Matija Huđi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U prostorijama Mesne zajednice Matija Huđi danas je organizovan tradicionalni 10. po redu Bazar zdravlja.

Bazar je organizovan povodom obeležavanja 4. marta, Dana Mesne zajednice, a priliku da besplatno provere nivo šećera u krvi, krvni pritisak, holesterol i trigliceride iskoristilo je više od stotinu stanovnika ovog dela Mitrovice.

bazar zdravlja1

“Najvažnija stvar kada govorimo o bazarima zdravlja kao što je ovaj današnji jeste da se uvek među onima koji dođu da se pregledaju otkrije poneko sa povišenim šećerom u krvi, pritiskom ili nekim drugim parametrom. Te pacijente mi upućujemo dalje na pregled kod izabranog lekara kako bi sproveli detaljnije anlize i što pre otpočeli sa odgovarajućim terapijama, jer svakako i bolje i jeftinije je sprečiti nego lečiti”, rekao je V.d. direktora Doma zdravlja Sremska Mitrovica, prim. dr Duško Madžić prilikom današnjeg bazara zdravlja i dodao da savet MZ Matije Huđi svakog ponedeljka organizuje besplatno merenje krvnog pritiska.

bazar zdravlja2

U narednih nekoliko dana savet MZ Matija Huđi organizovaće nekoliko različitih aktivnosti i to u utorak 1. marta u prostorijama Predškolske ustanove „Pčelica“ objekat “Bubamara” biće odigrana pozorišna predstava „Gospodari metle“, u sredu, 2. marta u prostorijama MZ održaće se turnir u šahu, kao i turnir u odbojci u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”.

bazar zdravlja

You may also like