Američki ambasador posetio Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je Sremsku Mitrovicu posetio ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Rendolf Skot, koji je prvo razgovarao sa sremskomitrovačkim gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem, zatim posetio Zavod za zaštitu spomenika i Carsku palatu, da bi na kraju svoje posete obišao i dve američke kompanije koje već godinama unazad uspešno posluju na teritoriji grada, Cooper Standard i Eaton.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da razgovaram sa ambasadorom o američkim kompanijama koje egzistiraju u Sremskoj Mitrovici, jer su upravo Sjedinjene Države jedan od najvećih investitora u gradu. Pored toga, ove kompanije su dosta angažovane i u društvenom, sportskom i kulturnom životu grada i te stvari puno znače za njihovu integraciju u zajednicu“, rekao je Nedimović.

On je izrazio nadu da će se dobra saradnja sa vladom Sjedinjenih Država nastaviti i prošriti u budućnosti, podsećajući da su u prethodnom periodu iz Ambasadorovog fonda izdvojena velika sredstva za rekonstrukciju mozaika Sirmijuma.

Gospodin Skot kojem je ovo bila prva zvanična poseta Sremskoj Mitrovici od kada je preuzeo dužnost ambasadora Sjedinjenih Država u Beogradu istakao je da je Sremska Mitrovica primer uspeha i progresa u Srbiji.

11

„Ovo je moja prva službena poseta Sremskoj Mitrovici tokom koje sam imao priliku da sa gradonačelnikom Nedimovićem govorim o problemima koje ima ovaj grad, o njihovim potencijalnim rešenjima, ali i progresu koji je grad napravio poslednjih godina“, rekao je Gospodin Skot.

Izražavajući ponos zbog činjenice da samo dve američke kompanije koje egzistiraju na tlu Sremske Mitrovice zapošljavaju više od 1.300 radnika, gospodin Skot se nadovezao na priču gradonačelnika Nedimovića o društveno korisnom radu tih kompanija ističući da svaka od njih na određene načine doprinose zajednici. Takođe i gospodin Skot je izrazio nadu da će saradnja grada i Ambasade Sjedinjenih Država biti podignuta na jedan viši nivo u budućnosti.

Možda Vam se svidi i